HTML

Én készültem

Mindenről, ami oktatás. Középfokú, felsőfokú, szakképzés, felnőttképzés, nyelviskolák, tanfolyamok. Szubjektív vélemények, javaslatok, ajánlatok és jogsegély diákoknak.

Friss topikok

Címkék

PR az iskolákban, avagy mint cseppben a tenger

2011.08.31. 05:51 gellertgabor

Az PR tevékenységnek nevezett mellébeszélés és hazudozás az iskolák világába is befészkelte magát. És most nem a nagypolitikáról beszélek. Tavaly év végén ígéret hangzott el, hogy kifestik a beázó, omladozó vakolatú esti tanári szobát, és a több évtizedes bútorok és tanári asztalok helyett vadonatújakat vesznek. Mi történt valójában? A tag.vez. és a titkárnő tényleg kapott egy-egy új asztalt, ki is festettek(bár a beázás nyoma most is ott éktelenkedik, mert annak okát megszüntetni nem tudják), de az össze régi asztalt visszahozták, kivittek néhány szekrányt, és az iskolából máshonnan behoztak több ugyanolyan régi (és még rondább) szekrényt, betelepítettek a tanáriba még néhány tanárt a nappaliról, úgyhogy most többen vagyunk, mint tavaly, több az asztal, az egyéb bútor, és sokkal nagyobb a zsúfoltság. Vagyis: a vezetőség és kapcsolt részei jobb körülmények közé kerültek, mi "egyszerű" tanárok viszont - a gyönyörű szavak és ígéretek ellenére - nyomorultabb helyzetben vagyunk, mint korábban. Nyilvánosan tiltakozni senki sem mer, még a legbátrabbak is csak egymásnak merik elmondani, mennyire vérlázító ez az egész.  

Mint cseppben a tenger, úgy tükröződik az iskola világában mindaz, ami Magyarország egészét jellemzi.

Prédikátor      

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://enkeszultem.blog.hu/api/trackback/id/tr483192156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása