HTML

Én készültem

Mindenről, ami oktatás. Középfokú, felsőfokú, szakképzés, felnőttképzés, nyelviskolák, tanfolyamok. Szubjektív vélemények, javaslatok, ajánlatok és jogsegély diákoknak.

Friss topikok

Címkék

Beköszöntő

2011.08.10. 20:56 gellertgabor

 

A most induló új blog címe hűen fejezi ki szándékunkat: mindenféle mellébeszélés, köntörfalazás nélkül szeretnénk bemutatni az oktatás világát Magyarországon és a nagyvilágban. Célunk továbbá, hogy hasznos információkkal lássuk el a diákokat, tanárokat és szülőket, és számos érdekes hírt is meg kívánunk osztani olvasóinkkal.

 

Az oktatás olyan téma, amely mindenkit érdekel: az iskolaköteles gyerekeket és szüleiket, valamint mindazokat a felnőtteket, akik valamilyen új szakmát, nyelvet kénytelenek tanulni, netán egy újabb diplomát akarnak megszerezni. Különös ellentmondás ugyanakkor, hogy miközben egyre nagyobb tömegek adják tanulásra a fejüket, a világ számos országában mégis csökken az oktatásra fordítható pénzek összege. Mindezzel egyidejűleg egyre inkább elkülönül egymástól az elitoktatás és a tömegoktatás világa. Vajon miért? Szeretnénk magyarázatot találni az ehhez hasonló súlyos kérdésekre csakúgy, mint ahogy keressük a válaszokat az oktatás és iskolai élet más, kisebb-nagyobb problémáira is.

 

Témából egészen biztosan nem lesz hiány. Annál is kevésbé, mivel rohamosan közeledik az iskolakezdés időpontja. Még három hét, és a nyári szünet menthetetlenül véget ér. Ennek van aki örül, van aki pedig nem. E sorok írója az előző csoportba tartozik, két okból is: egyrészt immár 23 éve áll a katedrán, másrészt pedig egy oktatási blog éltetője ugyan mi más is lehetne, mint a teljes gőzzel zajló iskolai oktatás?

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://enkeszultem.blog.hu/api/trackback/id/tr283144486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása